Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Оснащення для армії: українські військові отримають партію "Нептунів"

  • 30.12.2020, 19:10
  • 671

У 2021 році українська армія отримає берегові комплекси РК-360 МЦ "Нептун" - оснащені крилатими ракетами

Відповідний контракт був укладений Державним Київським конструкторським бюро «Луч» і Міністерством оборони України. Поставки будуть здійснюватися в рамках Державного оборонного замовлення. Про це повідомляється на сайті Укроборонпрому.

ЗСУ отримає уніфіковані пускові установки, транспортні та транспортно-заряджальні машини, а також рухомий командний пункт, де зосереджується вся інформація, необхідна для роботи комплексу.

Комплекси «Нептун» оснащені крилатими ракетами, які здійснюють політ на надмалих висотах на дальність близько 300 км. Ракета має стартовий і маршовий (основний) двигуни. Перший є модифікованим твердопаливним стартовим прискорювачем від зенітної ракети С-125. Основний турбореактивний двигун МС-400 зроблений компанією «Мотор Січ».

Головку самонаведення для ракети, яка має надвисокі кути огляду і здатна визначити і захопити ціль на відстані до 50 км, розробило українське науково-виробниче підприємство «Радіонікс» спільно з Державною акціонерною холдинговою компанією «Артем».

Схожі новини