Передплата 2024 ВЗ

Польща може допомогти Україні із вакцинами від коронавірусу

  • 30.12.2020, 17:10
  • 510

Польща може передати Україні 1,5 млн доз вакцини від COVID-19

Заступник глави МЗС України Євген Єнін заявив, що Польща може передати Україні 1,5 млн доз вакцини від COVID-19. Про це він сказав в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Польська сторона в черговий раз продемонструвала своє дружнє ставлення до української сторони, запропонувавши нам певну кількість вакцини. Йдеться десь про півтора мільйона доз вакцин, які польська сторона могла б передати українській після отримання відповідної кількості вакцин самою Польщею. Крім того, ми ведемо переговори в рамках відповідних міжнародних механізмів щодо забезпечення масової вакцинації і розраховуємо на отримання близько 8 млн вакцин», — сказав Єнін.

За словами заступника міністра, ще з середини літа цього року МЗС і закордонні дипломатичні установи активно працюють в країнах-потенційних виробниках вакцин з метою встановлення прямих контактів не тільки з урядами зазначених держав, але і з власниками компаній, які розробляли на той момент і зараз вже розробили вакцини.

Він підкреслив, що географія переговорів не обмежується Європою або Америкою, і МЗС так само активно працює і на азіатському напрямку.

«Ми розраховуємо, що реальна масштабна вакцинація могла б початися в Україні до кінця першого півріччя наступного року», — припустив Єнін.

Схожі новини