Передплата 2024 ВЗ

Кадр з львівського похорону став світлиною року (фото)

  • 30.12.2020, 16:50
  • 4 108

Експерти вважають, що це фото найкраще передає атмосферу 2020 року

Світлина львів’янина Романа Бордуна стала найкращим фото 2020 року за версією інтернет-журналу Bird in Flight. Як зазначено на сайті видання, переможця обрала фоторедакторка порталу Льоля Гольдштейн. Це світлина 33-річного фотографа Романа Бордуна, яку він зробив у кінці квітня з балкона своєї квартири. На фото зображена сцена похорону біля львівської багатоповерхівки.

«Цей знімок фотограф зі Львова Роман Бордун зробив із балкона своєї квартири в кінці квітня. У труні — його сусід. Церкви були закриті, тому церемонію прощання родичі покійного провели вдома. Фотографію Роман зробив випадково: він просто визирнув із вікна, побачив кадр і натиснув на кнопку камери. Я бачила і більш разючі за своїм масштабом або трагедійністю знімки — взяти хоча б репортажі з ковідних лікарень, які публікують світові ЗМІ ще з весни. Але, на мій погляд, мало який знімок так лаконічно і переконливо передає дух року, що минає. Труна і люди, які прийшли попрощатися з покійним, справляють не гнітюче, а заспокійливе враження. Так, коронавірус ще не переможений, але сонце світить і життя триває, а отже, є надія, що все буде не так уже й погано», — пояснила Льоля Гольдштейн.

За словами Льолі Гольдштейн, це фото найкраще передає атмосферу року, що минає. Також вона зазначила, що загалом 2020-ий став роком документальної фотографії.

Світлина зроблена у Львові з балкона будинку в районі вул. Наукової.

Схожі новини