Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

AstraZeneca: у Великій Британії зареєстрували ще одну вакцину від коронавірусу

  • 30.12.2020, 11:00
  • 451

Велика Британія першою у світі схвалила вакцину, розроблену фармкомпанією AstraZeneca і Оксфордським університетом. Її планують почати застосовувати на початку січня

Про це повідомляють BBC, Sky News з посиланням на Управління з регулювання лікарських засобів і медичних виробів Британії (MHRA).

Так, MHRA дозвіл дало ґрунтуючись на тому, що вакцина відповідає стандартам безпеки, якості та ефективності. Її розробили на початку 2020 року. Вперше протестували препарат на добровольцях у квітні, після чого почалися масштабні клінічні випробування, в яких брали участь тисячі людей. Згідно з результатами, вакцина AstraZeneca ефективна проти коронавірусу до 90%.

Міністр охорони здоров'я Британії Метт Генкок повідомив, що впровадження оксфордской вакцини почнеться від 4 січня. Порядок вакцинації ще не визначений, проте вже відомо, що між щепленнями повинно минути 12 тижнів.

У Британії мають надію, що більша частина громадян країни вакцинується до весни. Своєю чергою, це прискорить боротьбу з пандемією COVID-19.

«Це дуже хороша новина для прискорення впровадження вакцини. Вона наближає день, коли ми зможемо повернути наше життя до нормального життя. Вакцина — це наш вихід з пандемії», — сказав він.

Нагадаємо, у Великій Британії на початку грудня стартувала вакцинація населення від коронавірусу препаратом Pfizer/BioNTech поза клінічними випробуваннями. Цей препарат пройшов усі етапи випробовування і його офіційно затвердили.

Схожі новини