Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Як доглядати за шкірою обличчя і не отримати "Маскне"

  • 29.12.2020, 16:14
  • 916

Період пандемії затягується і в нас виникають нові звички та потреби, одна з яких - носити захисну маску. Кожен, хто носить її тривалий проміжок часу, може зіткнутися з неприємними наслідками - маскне. Великої шкоди в цьому плані завдають нецільові засоби захисту, які люди носять щодня під час пандемії - щільні респіратори, що використовуються на виробництві, дизайнерські прогумовані маски тощо.

Чим шкідливо носіння маски для шкіри?

Маска, навіть з натуральних та безпечних матеріалів, перешкоджає диханню шкіри обличчя. Газообмін зменшується, при диханні вивільнюється волога — і ось, середовище для збудників захворювань готове. Процеси дихання в шкірі порушуються та виникають запальні процеси, найпоширеніший результат яких — акне. Акне — це запалення вузликів через закупорку сала в протоках: тут активуються мікроби. Запалення зовні проявляється у вигляді вугрів/прищів. Вугри, що з'явилися, потребують догляду, оскільки при постійному чи регулярному носінні маски ситуація може погіршитися.

Як правильно доглядати за шкірою обличчя під маскою

Шкіра під маскою почуватиметься краще, якщо за нею правильно доглядати, а профілактичні дії допоможуть уникнути появи акне на обличчі. Жінкам/дівчатам варто відмовитися від надмірного користування косметикою, особливо декоративною. Щоб не пересушувати обличчя, слід відмовитися від мила, використовувати засоби очищення більш м'якої дії і зволожуючий крем або тонер. Надмірне використання зволожуючих засобів або жирного крему може лише нашкодити. Найкраще використовувати засіб з легкою текстурою на водній основі.

Після перебування в масці можна скористатися нанесеним на ватний диск хлоргексидином — антисептиком, який не сушить шкіру. Знайти цей засіб можна на агрегаторі Liki24.com. Тут же за найвигіднішими цінами є варіанти кремів, гелів для вмивання та тоніків, що очищують обличчя, аптечних марок, наприклад La Roche-Posay, Bioderma, Eucerin.

Регулярне вмивання двічі на день та дотримання норм гігієни зменшують прояви висипань на обличчі. Постійно нова одноразова або попрана багаторазова маска — це також необхідність, інакше лікування акне зведеться нанівець. Якщо при дотриманні особистої гігієни висип не проходить впродовж кількох днів, слід звернутися за допомогою фахівця до лікаря-дерматолога.

Схожі новини