Передплата 2024 «Добра кухня»

Через шапку до в’язниці: у Львові затримали молодика із забороненою радянською символікою

  • 29.12.2020, 09:50
  • 818

19-річному киянину загрожує до п'яти років позбавлення волі за те, що він зайшов у львівське кафе у шапці, на кокарді якої були зображені серп і молот у червоній зірці

Поліція відкрила кримінальне провадження проти киянина, який з'явився у кафе Львова у шапці із серпом та молотом, за носіння якого йому тепер загрожує тюремний термін. Про це стало відомо з інформації пресслужби львівської обласної поліції.

«За скоєне 19-річному мешканцю Києва загрожує до п'яти років позбавлення волі», — йдеться у повідомленні.

Все почалося з того, що 28 грудня, приблизно о 16.30, хтось повідомив до поліції про те, що в одному з кафе на вулиці Валовій у Львові перебуває людина, на шапці якої присутня комуністична символіка.

Слідчо-оперативна група Галицького відділу поліції прибула на місце події. Особистість «зловмисника» встановили, а капелюха вилучили. Як виявилося, на його кокарді були зображені серп і молот у червоній зірці.

Слідчі поліції за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури № 1 відкрили кримінальне провадження за ч .1 ст. 436−1 («Виготовлення, розповсюдження комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів») Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкцією даної статті — позбавлення волі на строк до п'яти років із конфіскацією майна.

Досудове розслідування триває.

Схожі новини