Передплата 2024 «Добрий господар»

Відомий мільярдер дав п'ять порад для досягнення успіху

  • 28.12.2020, 20:35
  • 1 079

Американський мільярдер, легендарний інвестор і філантроп Воррен Баффет часто ділиться власним досвідом і дає поради, які можна застосувати як в бізнесі, так і в особистих взаєминах. Світова спільнота поважає підприємця не тільки за його досягнення в кар'єрі, але і за філософське ставлення до життя

Нещодавно гендиректор Berkshire Hathaway виступив перед випускниками Університету Небраски-Лінкольна. Захід пройшов в онлайн-форматі. Відзначимо, що саме в цьому навчальному закладі Баффет здобув освіту, за яку вдячний донині.

Інновації 24 пропонують вашій увазі п`ять порад від Воррена Баффета, які допоможуть розставити акценти, досягти успіху в кар'єрі та влаштувати особисте життя.

Воррен Баффет запропонував колишнім студентам відповісти собі на запитання: «Якби була можливість пообідати тільки з однією людиною, неважливо чи жива вона чи вже ні, хто б це був?»

  • Читайте книги, щоб мати допитливий розум

«Насправді, читаючи, ти можеш пообідати навіть з Бенджаміном Франкліном. Можна дуже довго обідати з кожною великою особистістю в історії. Це розкіш — мати запас ідей, якими вони ділилися», — переконаний бізнесмен.

  • Розвивайте і вдосконалюйте комунікативні навички, щоб вміти добре писати та добре говорити

«Наповніть свої голови. Це чудовий момент у вашому житті, коли кожен день ви дізнаєтеся багато речей, про які не знали раніше», вважає мільярдер.

  • Цінуйте те, що маєте

Баффет зауважив, що місце, де народилася людина, відіграє не останню роль в її становленні як особистості.

«Мені дуже пощастило народитися в США, і мені пощастило, що я народився в Небрасці. Мені пощастило, що у мене були такі батьки, і мені пощастило здобути освіту, яку я отримав», — каже підприємець.

  • Не погоджуйтеся на менше, ніж працювати в компанії або з людьми, якими ви захоплюєтеся

«Виберіть роботу, заради якої ви із задоволенням будете вставати з ліжка щоранку», — зазначив Баффет.

Бізнесмен підкреслив, що йому в житті дуже пощастило, оскільки він має саме таку роботу.

  • Вимірюйте свій успіх не грошима, а любов'ю сім'ї та колег

Воррен Баффет розповів, що в 90 років зустрів безліч людей, які стали дуже багатими, але їхнє життя так і не склалося. Також життя зводило його з особистостями, які були дуже відомі у своїй діяльності, але так і не досягли успіху.

«Ваші діти, ваша дружина, ваші колеги: якщо ви любите цих людей у ​​віці 65 або 70 років, то ви домоглися успіху», — вважає інвестор.

Схожі новини