Передплата 2024 «Добре здоров’я»

До Нового року та Різдва у Львові встановлять черговий рекорд України

28 грудня до Львова вкотре завітає команда експертів Книги реєстру рекордів України для нагородження володарів чергового рекорду України

Цього разу святковий передноворічний та передріздвяний подарунок рідному місту та його мешканцям зробив львівський колекціонер Андрій Гладун.

Саме він стане рекордсменом у Книзі рекордів України з найбільшою колекцією ретро-велосипедів. Унікальну колекцію президента клубу «Ретровики Львова», володаря звання ретро-мер нашого міста Андрія Гладуна зараз можна побачити у музеї Ретро-гараж Львів, що у старому трамвайному депо нашого міста, за адресою: вул. Вітовського, 57 а.

Саме тут сьогодні, 28 грудня о 14.00 год, розпочнеться урочиста церемонія вручення нагороди володарю рекорду України.

Додамо, що колекція Андрія Гладуна зараз налічує понад півсотні ретро-велосипедів виготовлених упродовж 1910−1960 років.

Найунікальніший із них — експериментальний ровер львівського виробництва 1945 року. До речі, рік, що минає, був плодотворний для ретровиків Львова. Це вже буде другий їхній рекорд, зафіксований цьогоріч на сторінках Книги рекордів України. Його встановили у жовтні цього року, коли музей Ретро-гараж Львів відзначив другу річницю від дня народження. З цієї нагоди ретровики Львова представили найбільшу колекцію номерних знаків в Україні — 345 одиниць.

Схожі новини