Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Слуга народу» -159, «Євросолідарність» - 122, ОПЗЖ -110, «Батьківщина» - 59: журналіст проаналізував парламентські рейтинги

  • 28.12.2020, 09:36
  • 732

У разі дострокових парламентських виборів фракція «Слуга народу» матиме 159 мандатів, «Європейська Солідарність» - 122 мандати, ОПЗЖ - 110, «Батьківщина» - 59

Такий прогноз оприлюднив відомий український журналіст та блогер Роман Шрайк. Він зазначив, що це результат інтегрального розрахунку рейтингів політичних партій, які він проаналізував за достовірними джерелами.

За даними підсумкового рейтингу від Романа Шрайка, партія Зеленського фактично втрачає сотню парламентських мандатів, тоді як партія Порошенка майже на стільки ж наростила свою підтримку.

«Складаю його передусім тому, що люблю циферки, по-друге — щоб орієнтуватися в реальності, адже навіть відомі соціологічні центри періодично видають феєричну дурницю», — написав Шрайк у своєму телеграм-каналі.

«Наприклад, останнє опитування «Рейтингу», яке чудово розлетілось по Фейсбуку, я тут не розміщував.

«Свої» цифри я, зазвичай, не публікую, але в якості підсумків року, думаю, можна", — пише блогер.

За його розрахунками, рейтинги політичних сил на грудень 2020 року виглядають так: «Слуга народу» — 23.7%, «ЄС» — 18.3%, «ОПЗЖ» — 16.5%, «Батьківщина» — 8.8%. Проєктуючи результати на загальну кількість мандатів, Шрайк звернув увагу, що монобільшості у новому парламенті не буде. Тому доведеться формувати коаліцію з різних фракцій.

«А тепер спробуйте скласти з цього коаліцію. Очевидно, що «ЄС» та «ОПЗЖ» в одній коаліції не будуть. Мандатів «Батьківщини» для створення коаліції навіть зі «слугами» не вистачає. Тобто теоретично можлива або коаліція «СН"+"ЄС», або «СН"+ «ОПЗЖ».

«Батьківщину» додавати за смаком", — іронізує Роман Шрайк.

Наразі у Верховній Раді 9-го скликання 5 фракцій і дві групи. У фракції «Слуга народу» — 246 депутатів, ОПЗЖ — 44, «Європейська Солідарність» — 27, «Батьківщина» — 24, «Голос» — 20.

Схожі новини