Передплата 2024 «Добрий господар»

Мокрий сніг, повені і жахливий вітер: у Європі лютує шторм "Белла"

  • 28.12.2020, 08:35
  • 858

Шторм "Белла" вирує в Західній Європі: Велику Британію, Францію, Бельгію і Нідерланди накрив мокрий сніг, дощі, повені та сильний вітер

Як повідомляє ВВС, у Великій Британії пориви вітру сягали понад 160 кілометрів на годину. Прибережні поселення в країні постраждали від повені. Сотні людей залишилися без електроенергії через обвалення лінії електропередач.

Через повалені дерева в країні тимчасово зупинили рух на одній з основних залізничних колій. Метеорологи попереджають населення про високу небезпеку через сніг і ожеледицю в центральних і південних районах Англії.

Як повідомляє France24, на північному заході Франції пориви вітру місцями сягали 120 кілометрів на годину. Через зрив ліній електропередач у французьких регіонах Нормандія і Бретань близько десяти тисяч будинків залишилися без світла.

За даними The Brussels Times, у Бельгії синоптики оголосили помаранчевий рівень небезпеки через шквальний вітер на узбережжі і сильні снігові опади. У країні очікують погіршення ситуації на дорогах ㅡ прогнозують, що до ранку понеділка, 28 грудня, можуть сформуватися снігові замети в 10−25 сантиметрів глибиною.

Читайте також: На Україну суне циклон Hermine

У Нідерландах оголосили жовтий рівень небезпеки через шторм «Белла». Через сильний вітер по всій країні ускладнено рух громадського транспорту, на вулицях багато повалених дерев, розбитих машин. Деякі дороги і розв’язки закриті. Влада закликає жителів без потреби не сідати за кермо.

Схожі новини