Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Вакцинація в Італії: від коронавірусу першими щепили медиків

  • 27.12.2020, 18:35
  • 635

Сьогодні в Італії почали вакцинувати населення проти COVID-19. Перші щеплення отримали троє медиків з римської лікарні Спалланцані

Про це повідомляє агентство Reuters.

«Це початок кінця, і я сподіваюся стати першою з більш ніж 60 мільйонів італійців», — сказала 29-річна медсестра Клаудія Аліверніні, яка одна із перших отримала вакцину, розроблену Pfizer і BioNTech.

У четвер в Італії було зареєстровано понад два мільйони випадків зараження COVID-19. Водночас у країні зафіксовано 70 909 смертельних випадків, що є найвищим показником в Європі і п’ятим за величиною у світі.

Для італійців вакцина буде безкоштовною, а медичні працівники і люди похилого віку стануть першими, кому зроблять щеплення.

Угорщина і Словаччина почали прищеплювати населення в суботу. Сьогодні ж до масової вакцинації приєдналися всі країни-члени Євросоюзу.

В Італії доставили близько 9750 доз, і ще 470 000 доз повинні надійти з наступного тижня.

На міських площах по всій Італії з’являться тимчасові медичні павільйони, що працюють на сонячній енергії, які будуть виглядати як п’ятипелюсткові квіти примули, символ весни.

Медичні працівники на північному сході Німеччини вирішили не чекати неділі і почали імунізацію мешканців будинку для людей похилого віку.

Читайте також: Уряд Зеленського вводить українців в оману щодо вакцинації 20% населення — «ЄС»

В Угорщині першим вакцину отримав лікар центральної лікарні Дель-Пешт.

24 грудня у Мексиці починалася вакцинація медичних працівників. Таким чином уряд реагує на різкий сплеск кількості госпіталізованих з інфекцією COVID-19.

23 грудня Дубай почав безкоштовну вакцинацію населення проти коронавірусу препаратом компаній Pfizer і BioNTech.

23 грудня у Швейцарії розпочалася масова вакцинація населення проти коронавірусу COVID-19 препаратом компаній Pfizer і BioNTech.

Схожі новини