Передплата 2024 ВЗ

Командира батальйону арештували за обвинуваченням у побитті солдата

  • 27.12.2020, 16:15
  • 698

23 грудня 2020 року військовослужбовець однієї з бригад, що виконують бойові завдання в районі операції Об’єднаних Сил, був доставлений до стабілізаційного центру, а пізніше, 24 грудня, до військового госпіталю у зв’язку з погіршенням стану здоров’я. Зі свідчень лікарів стало відомо, що військовослужбовець мав зовнішні ознаки наркотичного сп’яніння та поскаржився, що отримав травми внаслідок побиття командиром батальйону

Про це сьогодні, 27 грудня 2020 року, офіційно повідомило Оперативне командування «Південь» Збройних Сил України.

Лікарі провели оперативне втручання та встановили діагноз — «закрита травма живота з розчавленням селезінки, хвоста підшлункової залози та кореня грижі товстої кишки, гемоперітонеум (масивна крововтрата), гостра постгеморагічна анемія середньої тяжкості, гостра інтоксикація невідомої речовини».

25 грудня 2020 року призначено та проводиться службове розслідування.

У зв’язку з травмуванням внесено відомості до Єдиного державного реєстру досудових розслідувань.

26 грудня 2020 року слідчий Територіального управління Державного бюро розслідувань (місто Краматорськ) відкрив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 3 ст. 406 К К України (порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями за відсутності відносин підлеглості) було перекваліфіковано в кримінальне правопорушення, передбачене ч. 4 ст. 426 — 1 К К України (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень).

Відповідно до ухвали Краматорського міського суду 26 грудня 2020 року командиру одного з батальйонів, що виконують завдання в районі Операції Об’єднаних Сил, обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту на 30 діб з утриманням на гауптвахті.

Читайте також: До Харкова прибули важкопоранені військові: що приховує штаб ООС

За даним фактом повідомлено військову прокуратуру Маріупольського гарнізону та Територіальне управління Державного бюро розслідувань (місто Краматорськ).

26 грудня 2020 року для з’ясування причин та обставин події на місце вирушили робочі групи представників Командування Сухопутних Військ Збройних Сил України та Оперативного командування «Південь».

«Вживаються заходи з метою забезпечення дотримання прав військовослужбовців, максимально прозорого, об’єктивного розслідування обставин подій із дотриманням чинного законодавства України. У рамках, дозволених чинним законодавством, не розкриваючи таємницю слідства, ми і надалі будемо інформувати суспільство про хід подій. Просимо представників засобів масової інформації дотримуватися професійної етики, а представників громадянського суспільства утриматися від спекуляцій із викривленням інформації», — наголошує Служба зв’язків з громадськістю оперативного командування «Південь».

Водночас назва батальйону не наводиться.

Схожі новини