Передплата 2024 «Добра кухня»

Із початком вакцинації від коронавірусу активізувалися шахраї

  • 27.12.2020, 14:55
  • 552

Європол попередив про можливе шахрайство у зв’язку з початком масової вакцинації від коронавірусу в Європейському Союзі. Там вважають, що зловмисники спробують скористатися величезним попитом

Про це заявила глава Європолу Катрін де Боллє, передає Deutsche Welle.

За її словами, на можливе шахрайство вказують пропозиції продажу вакцини, які почали з’являтися у соціальних мережах. Ті, хто вирішать купити вакцину у шахраїв, ризикують втратити свої гроші чи, у гіршому випадку, отримати за них підробку.

«Якщо людина стане жертвою подібного шахрайства, це, звісно, може мати серйозну шкоду для здоров’я», — наголосила глава Європолу.

Вона заявила, що установа вже повідомила про ці підозри державам-членам ЄС та закликала їхні поліцейські відомства бути пильними. Водночас правоохоронці мають бути готові до спроб крадіжки вакцини проти коронавірусу, додала Катрін де Боллє.

Читайте також: Німецький пілот підтримав масову вакцинацію у незвичайний спосіб

Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила що всі країни ЄС 26 грудня отримали вакцину від COVID-19. Офіційно вакцинація стартувала 27 грудня.

В Угорщині, Німеччині та Словаччині вакцинація розпочалась на день раніше.

За словами президентки Єврокомісії, доз вакцини повинно вистачити для всього населення Євросоюзу, де проживає майже 450 мільйонів людей.

Схожі новини