Передплата 2024 ВЗ

У Єгипті загорілася "ковідна" лікарня, є загиблі

  • 27.12.2020, 12:35
  • 545

У суботу, 26 грудня, в результаті пожежі в приватній лікарні, яка лікувала пацієнтів із коронавірусом, на околиці Каїра (Єгипет), загинули щонайменше семеро осіб, є поранені

Про це пише Reuters.

Як інформують служби безпеки і джерела у сфері охорони здоров’я, пожежа спалахнула близько 9-ї години ранку в лікарні Міср Аль Амаль в Ель-Обур, приблизно в 30 км. на північний схід від центру Каїра, і, згідно з попередніми розслідуванням, була викликана несправністю електромережі.

Джерела повідомили, що лікарня була зачинена, а пацієнти переведені в державну лікарню в Каїрі.

У Єгипті за останній тиждень відбулося різке збільшення числа офіційно підтверджених випадків коронавірусу. Міністерство охорони здоров’я зареєструвало 1189 нових випадків захворювання і 43 випадки смерті в суботу, унаслідок чого загальна кількість із початку пандемії склала 131 315 випадків, зокрема 7 352 випадків смерті.

Читайте також: Навмисний підпал: у клініці, де лікують інфікованих COVID-19, сталася пожежа

Експерти в галузі охорони здоров’я та деякі урядовці кажуть, що реальні цифри, ймовірно, будуть набагато вищими через низький рівень публічного тестування ПЛР і виключення результатів приватних тестів із даних міністерства.

Раніше повідомлялося, що 19 грудня у відділенні інтенсивної терапії, де лікують пацієнтів із COVID-19, на півдні Туреччини після вибуху кисневого балона спалахнула пожежа, внаслідок якої загинули вісім осіб.

Схожі новини