Передплата 2024 «Добрий господар»

Трамп ветував закон про грошову допомогу американцям під час пандемії

  • 27.12.2020, 12:15
  • 524

Чинний президент США Дональд Трамп не підписав закон про допомогу американцям під час пандемії коронавірусу. Мільйони жителів Америки тимчасово втратили можливість отримувати виплати по безробіттю

Про це інформує BBC.

Пакет допомоги безробітним американцям сумою 900 мільярдів доларів Конгрес США ухвалив минулого тижня після місяців складних переговорів та компромісів.

Рішення Трампа вплине на допомогу по безробіттю та заборону на виселення. Окрім цього, усі звільнені працівники, імовірно, втратять можливість отримати щотижневі виплати, підвищені на 300 доларів, що передбачалось законом.

Трамп запевняє, що хоче збільшити людям одноразові виплати.

Законопроєкт передбачає виплату сумою 600 доларів американцям, які заробляють менше 75 тисяч доларів на рік. Глава Білого дому каже, що хоче, аби жителі США отримали 2000 доларів, але республіканці в Конгресі не погодились на такі зміни.

Президент відстояв свою позицію у Twitter, укотре звинувативши в пандемії Китай.

На думку Трампа, щорічні кошти на допомогу іншим країнам у федеральному бюджеті натомість повинні надходити американцям, які борються з пандемією.

Читайте також: Трамп «злив» оборонний бюджет із санкціями проти газогону РФ

Майбутній президент США Джо Байден раніше казав: якщо Трамп не підпише закон, то це призведе до «руйнівних наслідків». У своїй офіційній заяві демократ назвав відмову Трампа ухвалити закон «зреченням від відповідальності».

22 грудня Палата представників Конгресу США ухвалила проєкт бюджету на 2021 рік про надання допомоги компаніям та фізичним особам через пандемію COVID-19 загальною сумою 892 млрд. доларів.

Схожі новини