Передплата 2024 «Добра кухня»

Першокласницю вигнали із шкільного свята, бо мама не здала гроші (відео)

  • 26.12.2020, 14:50
  • 1 343

В одній зі шкіл Дніпропетровської області вчителька виставила шестирічну ученицю за двері, поки в класі святкували День святого Миколая

Про це повідомляє 5 канал.

За словами матері школярки, першокласницю Дашу вчителька виставила з класу ще до закінчення уроків. Коли жінка прийшла за дитиною до школи, дочки серед однокласників не знайшла.

«Даша мені сказала, що вона була в коридорі і хотіла зайти в клас, але не змогла, тому що в клас вже зайшов святий Миколай і двері були закриті. Вчителька просто вирішила залишити її на вчителя фізкультури», — сказала мати дівчинки.

Жінка розповіла, що святкування дня святого Миколая оплатили з фонду класу. За її словами, вона з вересня здавала на зошити, дезінфектори і штори. Мати дівчинки вирішила, що цього повинно вистачити і на святкування, тому робити черговий внесок відмовилася.

«Я здала до всіх фондів, я брала участь всюди по максимуму. Все, що я здаю, стосується тільки дитини і тільки школи. Гроші були витрачені на вчителя», — сказала вона.

Мати дівчинки поскаржилася в місцевий відділ освіти, тому що вчителька і директор від конфлікту відсторонилися.

«Я не маю права нічого вам говорити, єдине скажу: я ні в чому не винна. Я не виставляла. Не треба мене питати, до побачення», — сказала журналістам вчителька першого класу Голубовської школи Світлана Булава.

За словами директора школи, будь-які фонди і внески в школі заборонені і конфлікту немає
«Тут був запрошений Миколайчик святий, зі сторони, виходить. При ньому були і медична книжка, допуск, маска, ну, як потрібно, все за рекомендаціями. І ось на цього Миколайчика, вони ж відмовилися від нього. Це була особиста ініціатива батьків поза школою», — сказав директор школи Сергій Сторожук.

У відділі освіти територіальної громади заявили, що в конфлікті розбиратиметься спеціально створена комісія, а вчителю загрожує догана.

Повертатися в школу після того, як її виставили за двері, першокласниця Даша вже не хоче. Батьки в розпачі, бо перевести дитину в іншу установу не можуть: Голубовська школа — одна на кілька сіл.

Схожі новини