Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ виявила майже 20 млн у гривневому еквіваленті

  • 25.12.2020, 15:30
  • 809

Служба безпеки України попередила збут фальшивих грошей у національній та іноземній валютах на майже 20 млн грн в гривневому еквіваленті

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Згідно з повідомленням, СБУ викрила організоване угруповання, яке спеціалізувалося на збуті великих сум фальшивих грошей у національній та іноземній валютах на території столичного регіону. Незаконна діяльність фігурантів могла завдати державі збитки на майже 20 млн у гривневому еквіваленті.

За даним слідства, до злочинної групи входило декілька мешканців Києва та Київської області. Фігуранти займалися збутом підроблених купюр високої якості. Клієнтів вони підшукували через особисті зв'язки.

За попередніми висновками фахівців Національного банку України, реалізовані «підробки» мали відповідні захисні елементи для проходження контролю на спеціальних електронних пристроях, у тому числі в пунктах обміну валют.

Зазначається, що під час обшуків за місцями проживання угруповання вилучено купюри невідомого походження на загальну суму майже 600 тис. у гривневому еквіваленті, вогнепальну зброю і наркотичні засоби. Також були виявлені посвідчення працівників органів влади та правоохоронних структур.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень