Передплата 2024 «Добрий господар»

У світі виявили ще один штам коронавірусу

  • 25.12.2020, 14:50
  • 582

В Нігерії з'явився новий штам коронавірусу SARS-CoV-2, який не схожий на виявлені раніше в Великобританії і Південній Африці

Про це повідомляє агентство Reuters, цитуючи заяву глави Африканського центру по контролю за захворюваннями (CDC) Джона Нкенгасонга.

Виявлення нових варіантів коронавірусу в Нігерії і ПАР стало причиною скликання екстреного засідання CDC. Серйозну стурбованість викликає той факт, що минулого тижня Нігерія повідомила про зростання випадків захворювання на 52%, а Південна Африка — на 40%.

За словами Джона Нкенгасонга, поки немає доказів впливу нового штаму на збільшення числа інфікувань в Нігерії, проте в цій країні дослідження проводити важче, ніж у Великій Британії, тому для вивчення зразків буде потрібно більше часу.

За даними Африканського CDC, на континенті зареєстровано понад 2,5 млн випадків коронавірусу, що становить 3,3% від загальносвітового числа випадків.

За словами Нкенгасонга, виявлений в Південній Африці 18 грудня штам коронавірусу тепер є найпоширенішим, хоча — як і у випадку з мутацією в Великобританії — немає доказів того, що він призводить до більш серйозного протікання захворювання.

Схожі новини