Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна може отримати вакцину від коронавірусу бартером: що пропонують

  • 25.12.2020, 13:30
  • 1 000

Уряд готує виробникам вакцин Pfizer, BioNTech і AstraZeneca привабливу пропозицію

Україна запропонує виробникам вакцини проти коронавірусу COVID-19 свої послуги з транспортування препарату в різні країні літаком «Мрія». За це Україна розраховує пришвидшити отримання вакцини. Про це в ефірі телеканалу «Україна 24» заявив голова парламентського комітету з питань охорони здоров'я Михайло Радуцький.

Нардеп нагадав, що згідно з угодою, яку уряд підписав в рамках міжнародної ініціативи COVAX, Україна має отримати вакцину наприкінці лютого — на початку березня.

«Але на сьогодні зусиллями Міністерства закордонних справ, президента України, ведуться перемовини з виробниками, з президентами країн, де знаходяться виробники, щоб отримати цю вакцину якомога раніше», — зауважив він.

Радуцький розповів, що уряд готує пропозицію до таких виробників, як Pfizer, BioNTech та AstraZeneca, щоб використовувати для транспортування вакцини по світу українську «Мрію».

«Найпотужніший літак у світі можна обладнати спеціальним обладнанням для підтримання температури мінус 70, і за це прискорити отримання вакцини, якщо ми будемо доставляти цю вакцину на інші замовлення, які надходять до компаній-виробників. Ми будемо просити, щоб отримати поза чергою, поза квотою вакцини», — заявив депутат.

Схожі новини