Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Татаров має довести, що ні в чому не винен - Зеленський

  • 25.12.2020, 11:10
  • 624

Президент Володимир Зеленський не вважає заступника голови Офісу президента Олега Татарова корупціонером, але просить його довести, що той ні чому не винен

Про це президент розповів в інтерв'ю виданню «Фокус».

На питання, чи вважає глава держави Татарова корупціонером, той відповів, що не може робити такі висновки.

«Кримінальна справа стосується 2017 року. Я не був тоді президентом, він не працював в Офісі. Тому фрази „за часів Зеленського знову корупція“ — нечесні. Це завдає ран, це позначається на мені особисто. Йдеться не про рейтинг і не про імідж», — зазначив він.

Зеленський наголосив, що зажадав від керівника Офісу президента Андрія Єрмака звільнити Татарова від займаної посади, щойно отримав інформацію про його обвинуваченні в корупції. «Якщо історія хоча б жодним словом пов’язана з його роботою тут, попроси людину піти», — сказав він Єрмаку.

«Потім ми дізнаємося, що йдеться про 2017-й. Виявляється, всіх людей у цій справі відпустили. З цього тижня Татарова ми усунули від справ НАБУ, прокуратури. Всі ці повноваження передали Андрію Смирнову (заступник голови ОП). Це конфлікт інтересів. Тому ми сказали, щоб Татаров йшов і доводив, що він ні в чому не винен», — додав Зеленський.

Зазначимо, що, згідно зі статтею 62 Конституції України (презумпція невинуватості), ніхто не зобов'язаний доводити свою невинуватість у вчиненні злочину. Там передбачено: «Особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду».

Президент наголосив, що будь-яку людину з його оточення, запідозрену в корупції, буде негайно звільнено. За півтора року, мовляв, він таких прикладів у себе в Офісі поки не бачив.

Схожі новини