Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У проєкті бюджету Києва на 2021 рік помітили значні корупційні ризики

  • 24.12.2020, 21:03
  • 573

Проєкт бюджету Києва на 2021 рік містить багато корупційних ризиків, не відповідає потребам часу і є відверто політизованим. Тому фракція «Європейська Солідарність» його не підтримує

Про це під час засідання Київради заявив депутат Леонід Ємець.

Він зазначив, що під прикриттям сотень сторінок бюджету і колонок цифр відбувається тихий, прихований від сторонніх очей, перерозподіл влади в Києві.

«Проєкт бюджету, який ми отримали, — це не про цифри. Він абсолютно політичний. Одній школі ми робимо ремонт, а іншій — не робимо. Все залежить від того, депутати яких фракцій подавали відповідну пропозицію», — зауважив Ємець.

«Ми проаналізували цей бюджет глибоко. І бачимо, що центр ухвалення рішень (щодо бюджету) перебуває не в Київраді. Цей центр розташований десь у високих кабінетах, можливо, на вулиці Банковій та в кабінетах олігархів», — зауважує депутат Київради.

«Вчора вийшло інтерв’ю однієї людини. Ви його знаєте — пан Микитась. Після того, як він вийшов із СІЗО після угоди зі слідством, то дав інтерв`ю, у якому дуже чітко говорить про те, що частина грошей киян була вкрадена з Подільсько-Воскресенського мосту.

Зі слів Микитася ці гроші пішли на виборчу кампанію однієї з політичних сил, а саме — «Слуг народу». На останню кампанію в місцевих виборах. Отой весь цирк із «Пані-мер», яка літала над містом, сотні білбордів, телеролики — це було з ваших, з наших, шановні кияни, грошей", — наголосив Ємець.

«У мене питання до „Слуг народу“: отой мільярд, який закладений у цей бюджет на будівництво того ж мосту, на що ви плануєте витратити? На якісь нові вибори?», — запитав депутат.

«Я звертаюсь до депутатів Київської міської ради. Вас обрали кияни. Не будьте слугами «слуг». Будьте виконавцем волі киян. Кияни не хочуть, щоб був міст, який годує «Слуг народу» й Офіс президента, — говорить Ємець.

«Позиція нашої фракції дуже проста. Цей бюджет — не про інтереси киян. Це — бюджет про інтереси конкретної політичної сили та їхніх посіпак. Ми не підтримуємо цей бюджет. Бо „Європейська Солідарність“ не буде співучасником злочинного розпилу бюджету, який освячується під тиском вулиці Банкова», — наголосив представник «Європейської Солідарності».

«Кияни дадуть свою оцінку, і повірте — ця оцінка буде дуже жорсткою», — резюмував Леонід Ємець.

Схожі новини