Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Британський" штам коронавірусу завезли у Німеччину

  • 24.12.2020, 19:30
  • 548

Новий штам коронавірусу, виявлений у Великій Британії, зафіксували в Німеччині

Про це пише Bild.

За даними газети, випадок зараження новим штамом коронавірусу виявили в землях Баден-Вюртемберг у жінки, яка 20 грудня прилетіла з Великої Британії. Представник міністерства охорони здоров'я земель заявив, що в аеропорту їй зробили тест на коронавірус, який виявився позитивним. Зараз жінка і троє контактних осіб перебувають на самоізоляції, у неї легкі симптоми хвороби.

14 грудня у МОЗ Британії оголосили, що виявили новий штам коронавірусу в 60 регіонах країни. Прем'єр-міністр Борис Джонсон заявив, що заразність нового штаму може бути на 70% вищою, ніж у старого. У низці регіонів країни запровадили локдаун, заборонивши жителям виходити з дому без необхідності.

Читайте також: У Британії з'явилися два види «африканського» коронавірусу

На думку вчених, штам вже поширився по всій країні. На тлі його розповсюдження десятки країн призупинили авіасполучення з Великою Британією.

Новий штам також виявили в Нідерландах, Данії, Австралії, Італії, Бразилії, Малайзії, Ізраїлі та Сінгапурі.

У британському уряді кажуть, що поки немає підстав вважати, що такий вірус викликатиме більш важку форму COVID-19. У Європейському агентстві лікарських засобів заявили, що вакцина від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech захищатиме від нового штаму коронавірусу.

Компанії Moderna і Pfizer/BioNTech протестують свою вакцину на новому штамі. У BioNTech вважають, що вакцину проти нього можна розробити за шість тижнів.

Схожі новини