Передплата 2024 «Добра кухня»

Вчені опублікували нове дослідження про імунітет до COVID-19

  • 24.12.2020, 10:55
  • 12.6K

У більшості інфікованих коронавірусом, яким вдалося побороти недугу, утворені в організмі антитіла зберігаються понад дев’ять місяців

Про це свідчать результати дослідження Дунайського приватного університету в австрійському Кремс-на-дер-Донау, пише Укрінформ.

У межах дослідження медичний факультет вишу вивчає поширення COVID-19 серед населення та імунітет у людей. У жовтні науковці презентували дослідження, у якому заявили про те, що антитіла залишаються у пацієнтів понад дев'ять місяців, а не шість, як вважалося раніше.

Протягом 11−12 грудня було протестовано 152 мешканці Нижньої Австрії, які вилікувалися від COVID-19. Виявилося, що у понад 83% інфікованих у крові досі залишалися антитіла.

Читайте також: «Тихий» імунітет від коронавірусу: як він проявляється

«Більшість учасників були інфіковані у березні та квітні. У майже 84% тих, хто захворів у березні, антитіла все ще можна було виявити. Якщо зважати на усі періоди зараження, то рівень тих, у кого антитіла все ще могли бути виявлені, становив понад 83%», — повідомив науковий директор університету Роберт Вагнер.

Як повідомлялося, раніше японські дослідники виявили, що люди з COVID-19 мають антитіла щонайменше півроку після зараження. Дослідження провели в міському університеті Йокогами. У ньому взяли участь 376 людей віком від 20-ти до 70-ти років, які були заражені коронавірусом у період від лютого до травня. Найбільш сильні антитіла до коронавірусу виявили у людей, які перебували у важкому стані.

Схожі новини