Передплата 2024 «Добра кухня»

Трамп "злив" оборонний бюджет із санкціями проти газогону РФ

  • 24.12.2020, 08:55
  • 554

Президент США застосував право вето до законопроєкту про асигнування на національну оборону, який містить, зокрема, санкції проти газогону Nord Stream 2

Про це повідомляє АР.

«Президент Дональд Трамп у середу заветував закон із річним бюджетом на оборону», — зазначається в повідомленні.

Рішення Трампа було очікуваним, оскільки він неодноразово заявляв про намір заблокувати цей законопроєкт. Чинний глава Білого дому, зокрема, домагався включення в нього дозволу засуджувати соціальні мережі за редагування або видалення дописів користувачів. Він також виступав проти перейменування військових баз, названих на честь героїв-конфедератів.

Глава Білого дому мусив ухвалити рішення щодо оборонного бюджету у відведений термін, який завершувався в середу, 23 грудня.

Читайте також: У Німеччині стався розкол через «Північний потік-2»

Нагадаємо, законопроєкт NDAA-2021 отримав більше двох третин голосів у кожній палаті Конгресу. Це означає, що законодавці здатні здолати вето президента. Вони вже заявили про готовність зібратися на екстрену сесію між Різдвом і Новим роком, аби знову проголосувати за Оборонний бюджет-2021. Імовірно, голосування в Палаті представників відбудеться 28 грудня, у Сенаті — 29 грудня.

Нагадаємо, проєкт закону NDAA-2021 передбачає виділення Україні 250 млн. доларів оборонної допомоги, зокрема 75 млн. на системи летального озброєння.

Крім того, документ містить розширені санкції проти російського проєкту газогону Nord Stream 2, а також компаній та підрядників, які долучатимуться до його будівництва, сертифікації та страхування. Також передбачається перелік заходів для запобігання агресії РФ та санкції проти Туреччини за закупівлю російських систем ППО С-400.

Схожі новини