Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Штормовий вітер та опади: українців попередили про погіршення погоди

  • 23.12.2020, 20:50
  • 507

Завтра, 24-го грудня, чергові атмосферні фронти прийдуть в Україну із заходу та північного заходу Європи. Проте поступове, але невідворотне потепління, легко перетворюватиме сніг у дощ

Про це повідомляє синоптикиня Наталка Діденко на своєму телеграм-каналі.

«Можливі налипання мокрого снігу, ожеледь, на дорогах ожеледиця. І лише ближче до території наших східних «мінусів» ще потрусить снігом.

Опади, переважно дощ, очікуються завтра на Заході, Півночі, Півдні України, а також у західних районах центральної частини.

До східних областей опади не дійдуть, лише на Харківщині у четвер можливий сніг. Проте вже 25-го грудня і в східній частині слід чекати на ускладнення погоди — сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь.

Завтра в Україні спостерігатиметься посилення південного вітру до штормових значень!

Температура повітря у четвер найнижчою передбачається у східних областях: вночі до -4−10 градусів, вдень буде -1−4 градуси.
На Дніпропетровщині, Полтавщині, Сумщині та на Запоріжжі завтра протягом дня від 2 морозу до 2 тепла.

А на решті території України вже вдень відчутно потепліє до +1+6 градусів. У південній частині 24-го грудня очікується вдень +4+8 градусів, а на Заході запахне весною, там, ймовірно, +5+10 градусів!

У Києві у четвер вночі та вранці опади тимчасово послабнуть та припиняться, а ось в другій половині завтрашнього дня черговий віночок атмосферних фронтів північного циклону Greta знову заплете нам опади та поривчастий некомфортний вітер. Опади, через потепління, очікуються переважно у вигляді дощу. Протягом дня температура повітря в столиці коливатиметься близько 2, 3 градусів тепла".

Схожі новини