Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Відрізав циркуляркою: львівські хірурги пришили чоловіку праву руку

  • 23.12.2020, 19:15
  • 766

39-річного мешканця Бродівського району «швидка» привезла до 8-ї міської клінічної лікарні 1 грудня о 21:30 з травмою правої руки – чоловікові на циркулярці відрізало половину кисті. Його відразу взяли в операційну. На щастя, хірургам вдалося повністю відновити функціонування руки

За словами пацієнта Мирослава Г., він допомагав різати дрова циркулярною пилою. На мить втратив пильність і кисть правої руки потрапила під пилу. Чотири пальці ледь трималися на залишках шкіри. Пила перерізала кістки, судини, нерви, сухожилля, повідомляє Zaxid.net.

Травмованого чоловіка з села швидко доставили до Бродівської центральної районної лікарні. Місцеві хірурги зупинили кровотечу, кількома швами зафіксували відрізані пальці, обклали руку льодом і «швидка» повезла його до Львова, у центр хірургії кисті 8-ї міської клінічної лікарні, де його відразу взяли в операційну.

До складу операційної бригади увійшли хірурги Олег Королюк, Тарас Хома, лікар-інтерн Василь Сеник і анестезіолог Юлія Бриковська. Операція тривала майже п’ять годин.

Від моменту травми до того часу, коли чоловіка взяли в операційну, минуло 5,5 годин. Це той час, який дозволяв хірургам боротися за порятунок руки. Їм довелося складати і фіксувати кістки, під мікроскопом ушивати артерії, вени, нерви, сухожилля.

На щастя, операція пройшла успішно. Травмовані пальці у чоловіка життєздатні.

Читайте також: Українські заробітчани врятували дитину від страшної смерті

«Пальці повністю функціонують. Єдине, що кістки ще не зрослися, ще є шприхи і вони дещо блокують рухи. Але це питання часу. Дякую лікарям за врятовану руку», — сказав пацієнт Мирослав Г.

Чоловік провів у лікарні 22 дні. Із ним займалися реабілітологи, які допомагали чоловікові розробляти травмовані пальці. Попереду ще тривалий період реабілітації, але сьогодні хірурги впевнено можуть сказати, що руку чоловікові врятовано.

У середу, 23 грудня, Мирослава Г. з лікарні виписали додому.

Схожі новини