Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Telegram монетизують: які функції стануть платними

  • 23.12.2020, 13:15
  • 625

Обслуговування роботи месенджера Telegram через зростання числа його користувачів стає все дорожче, а тому проєкт "почне монетизуватися"

Про це повідомив засновник Telegram Павло Дуров.

«З наступного року Telegram почнуть монетизувати… Монетизація Telegram має приносити користь не тільки нам, а й усій спільноті. Наприклад, якщо популярні публічні канали будуть монетизувати через рекламну платформу, власники цих каналів отримають безкоштовний трафік пропорційно їх охопленню», — написав Дуров.

Продаж Telegram, за словами Дурова, не розглядається, адже світові потрібен незалежний месенджер, а тому вже з 2021 року проєкт зміниться так, щоб можна було почати заробляти самостійно.

«Завдяки досягнутому масштабу ми зможемо монетизувати Telegram ненав'язливо — більшість користувачів навряд чи помітять якісь серйозні зміни», — запевнив Дуров.

Читайте також: У Telegram з'явилися відеодзвінки: як активувати нову функцію

Всі поточні сервіси Telegram залишаться безкоштовними. Крім цього, сервіси, пов'язані з обміном повідомленнями, будуть вільними від реклами.

Він зазначив, що пабліки з безліччю передплатників, власники яких самі заробляють на публікації рекламних оголошень, чекають зміни. Тобто монетизація насамперед торкнеться реклами у чатах і каналах.

За словами Дурова, число користувачів Telegram вже наближається до півмільярда, а підтримка проєктів такого масштабу, зокрема оплата витрат на сервери і трафік, обходиться в «сотні мільйонів доларів на рік». Тому Дуров не може і надалі оплачувати рахунки компанії з особистих заощаджень.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень