Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Підбиваємо підсумки: як завершується рік у різних куточках світу

  • 23.12.2020, 12:55
  • 451

Останні дні 2020 року виявилися досить похмурими. Майже 11 місяців світової епідемії, але полегшення поки не видно

Про це повідомляє israel.info.

Рекорд смертності поставили вчора у США — 3 350 осіб за добу. У країні почалася вакцинація, але знадобиться багато місяців, щоб прищепити всіх.

У Німеччині за добу померло 965 осіб. На сході країни перевантажені морги і крематорії, які не справляються з потоком трупів. У країні вже оголошено суворий карантин.

Рекорди заражень і смертності побиті в Мексиці.

У Росії, де статистика явно занижується, хворіють цілими містами і селищами. Так, наприклад, у черзі в морг для оформлення документів на своїх рідних стоять інші діагностовані члени сім'ї, тому що здорових немає. Ніякого особливого карантину в країні не введено, і більшість нехтує масками.

До Франції пустили 3 тисячі вантажівок із Великобританії, які стояли на кордоні кілька днів. Водії просили у соцмережах надіслати їм їжі. В'їхати дозволили лише протестованим людям, які отримали негативний результат.

В Ізраїлі також готуються до третьої блокади, рішення про яку може бути ухвалено вже у середу вдень.

Читайте також: Мутація коронавірусу: чи варто боятися нових штамів?

У Британії неспокійно. Паніка вибухнула після оголошення про «страшно заразну британську мутацію коронавірусу», хоча вона була виявлена ​​ще у вересні і не визначена інфекціоністами як щось наднормативне.

Коронавірус за рік мутував десятки, а то і сотні разів, при цьому залишаючись в рамках певної послідовності клітин. Це означає, що вакцина допоможе від всіх штамів, але паніка триває.

Схожі новини