Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Бездефіцитний, реалістичний і збалансований

Львівська обласна рада затвердила бюджет на 2021 рік

Львівщина вже має головний фінансовий документ на наступний рік. Львівська обласна рада у вівторок, 22 грудня, ухвалила бездефіцитний бюджет-2021. Прогнозований обсяг доходів і видатків — 5 мільярдів 134,6 мільйона грн.

«Ми прагнули залишити про­єкт бюджету в реальних „кори­дорах“, щоб мати його повне виконання, — зазначив під час презентації проєкту обласно­го бюджету голова бюджетної комісії облради Володимир Квурт. — Але якщо справи підуть краще, то за результатами пів­річчя будемо, можливо, перегля­дати і доповнювати ті чи інші про­грами додатковими коштами».

«Львівщина отримала реаліс­тичний і збалансований бюджет на майбутній рік», — підсумував Володимир Квурт. Прийнятий документ передбачає, що влас­ні доходи 2021 року (а це подат­ки і збори, що становить 61% бюджетного «пирога») стано­витимуть 3 млрд 155,2 млн грн. Для порівняння: 2020 року влас­ні доходи були на 122 мільйони більшими і становили 3 млрд 277,5 млн грн. Решта 39% бю­джетного «пирога» — дотації та субвенції в сумі 1,98 млрд грн.

Облрада затвердила 12 про­грам соціального характеру, на що депутатський корпус перед­бачив 782 млн грн. Загалом на реалізацію обласних програм на Львівщині планують скерувати 1,4 млрд грн. Ця цифра на рівні 2020 року.

Відповідно до нового адмі­ністративно-територіального устрою України, у цьогорічному державному бюджеті передба­чено переведення на прямі між­бюджетні відносини 73 громад Львівщини.

Крім того, у держбюджеті для Львівщини передбачено низку державних інвестиційних про­єктів на загальну суму 277 млн грн. Це, зокрема, 36 млн грн на реставрацію головного корпусу ЛНУ ім. І. Франка, 54,5 млн грн. на модернізацію сцени Львів­ського національного театру опери та балету ім. С. Крушель­ницької, 150 млн грн на розбу­дову прикордонної дорожньої інфраструктури на українсько-польському кордоні тощо.

Схожі новини