Передплата 2024 «Добра кухня»

Порошенко про справу генерала Дроздова: дискредитація ЗСУ вигідна поплічникам Януковича, яких привів до влади Зеленський

  • 22.12.2020, 15:36
  • 774

Дискредитація бойових офіцерів завдає шкоди обороноздатності нашої держави

Про це пише п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко у Facebook. Порошенко наголошує, що спроба покласти одноосібну відповідальність за трагедію навчального літака АН-26 на Харківщині на командувача Повітряних Сил ЗСУ, генерал-полковника Сергія Дроздова — це чергова атака на всіх, хто захищає Україну від російської агресії.

«Наша армія, якій українці довіряють найбільше з-поміж усіх державних інституцій, зазнає чергової атаки. Надто часто влада призначає „крайніми“ людей у військовій формі. Кіборг генерал Марченко. Андрій Антоненко „Ріфмастер“. Тепер цей список поповнив генерал Сергій Дроздов», — пише Порошенко.

П’ятий Президент наголошує, що всіх шокувала страшна катастрофа навчального військового літака АН-26 на Харківщині, яка трапилась 25 вересня 2020 року. «Цей день назавжди залишиться трагічним у нашій сучасній історії. Неможливо передати увесь біль та розпач рідних на близьких 26 загиблих курсантів. Вічна пам"ять та співчуття їхнім рідним», — пише Порошенко.

Він також зазначає, що державна комісія, яка розслідує катастрофу, називає комбінацію причин трагедії: польоти були організовані з порушеннями, до підготовки курсантів є чимало зауважень, екіпаж підготовлений недостатньо. «Але відповідальність за трагедію вирішили покласти на одну людину. Сумновідоме ДБР вже вручило підозру командувачу Повітряних Сил ЗСУ, генерал-полковнику Сергію Дроздову. Днями відбудеться судилище», — констатує п’ятий Президент.

Порошенко наголошує — це знову той випадок, коли не можна мовчати.

«Сергій Дроздов більше 40 років віддав службі в армії, має більше двох тисяч годин нальоту. Отримав три бойові ордени, два з яких — за війну проти російського агресора. Один з тих військових, на знаннях і досвіді якого тримається боєздатність українського війська», — переконаний Петро Порошенко.

«Кому вигідна дискредитація найкращих представників українського офіцерства? Перш за все Кремлю і всяким портновим, татаровим та іншим януковичам, яких повернув до влади Зеленський. Переконаний — атаки на армію не додадуть балів тому, хто стрімко втрачає довіру. Але вони знекровлюють нашу обороноздатність. І цього точно не можна допустити», — наголошує лідер «Європейської Солідарності».

Схожі новини