Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Україні створили Раду з питань сприяння підприємцям

  • 22.12.2020, 13:30
  • 501

Головою цієї Ради призначили заступника керівника офісу президента Юлію Свириденко

Президент України Володимир Зеленський створив Раду з питань сприяння розвитку малого підприємництва та затвердив її положення. Як передає пресслужба відповідний указ № 582/2020 президент підписав сьогодні, 22 грудня.

Згідно з документом, цей консультативно-дорадчий орган при президентові України створюється з метою сприяння налагодженню конструктивної взаємодії органів державної влади та суб'єктів малого підприємництва та їх громадських об'єднань.

Головою Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва Зеленський призначив заступника керівника офісу президента України Юлію Свириденко. Вона має в п'ятиденний термін внести пропозиції щодо персонального складу Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва.

В офісі президента України відбулося перше засідання Ради.

Участь у ньому взяв керівник Офісу глави держави Андрій Єрмак. Він представив свого нового заступника — Свириденко, яка координуватиме роботу новоствореної ради.

Єрмак закликав учасників максимально швидко організувати роботу органу і в короткі терміни опрацювати пропозиції та підготувати рішення щодо розв'язання проблемних питань малого підприємництва. Ці пропозиції будуть передані для розгляду Національній раді реформ при президентові.

«Працюймо швидко, конкретно та ефективно … Прийшов час, коли треба зібрати всіх разом, почути всіх і виробити державне рішення, щоб люди в пандемію і непрості часи відчували, що влада про них піклується», — зазначив керівник офісу президента.

Єрмак підкреслив, що має бути побудований ефективний діалог з підприємцями для виправлення помилок і напрацювання конструктивних рішень.

Заступник керівника офісу президента, голова Ради з питань сприяння розвитку малого підприємництва Свириденко зазначила, що персональний склад Ради доопрацьовується і буде незабаром затверджений.

«Важливо, що це початок широкого діалогу із залученням підприємців з усіх областей. І головне, що ми почуємо реальну економічну незаполітизовану проблематику, яка дасть нам можливість ініціювати відповідні зміни до законодавства і розробити їх разом з депутатами, щоб були прийняті відповідні законопроєкти або відповідні постанови Кабміну», — зазначила вона.

Заступник голови виконавчого комітету реформ Олександр Ольшанський зазначив: «Хочемо почути пропозиції, в першу чергу від ФОПівських організацій (ФОП-організацій), які уособлюють мале і мікропідприємництво в Україні. Ми хочемо послухати, що їх не влаштовує в чинній системі».

За словами Свириденко, в Україні близько 1,8 млн малих підприємців, тому дуже важливо почути їхні реальні проблеми та допомогти їх вирішити.

«Рада працюватиме як дорадчий орган в офісі президента на регулярній основі. Ми щомісяця будемо збиратися для того, щоб дивитися, чи є у нас прогрес. Я думаю, що в такому постійному діалозі ми зможемо виробити реальні рішення, які допоможуть розвитку самозайнятих», — резюмувала вона.

Схожі новини