Передплата 2024 «Добрий господар»

Захищаймо руки від холоду: поради від «Доброго здоров’я»

Руки найменше захищені від негативного впливу зовнішнього середовища. Тому для підтримки молодості, краси, привабливості і здоров’я дуже важливий правильний догляд за руками взимку

Морози сушать шкіру рук, від частих перепадів температур шкіра стає шорсткою і грубою. На руках з’являються тріщини, лущення, почервоніння. Крім того, взимку рукам не вистачає вітамінів, шкіра зневоднюється, що призводить до її передчасного старіння. Обвітрені на морозі, почервонілі руки виглядають зовсім непривабливо. Догляд за шкірою рук взимку повинен бути спеціальним і особливо ретельним.

Очищення. Домашній догляд за руками взимку починається з очищен­ня. Мити руки взимку краще водою кімнатної температури, оскільки гаря­ча вода викликає сухість та лущення, а від холодної води шкіра стає шор­сткою і грубою. Не тріть руки сильно, навіть якщо вони дуже брудні; краще використовувати спеціальні косме­тичні засоби. Заховайте подалі, а краще не купуйте взимку тверді сорти мила (за винятком мила ручної роботи з корисними вітамінними і рослинни­ми добавками), рідке мило діє на шкі­ру рук набагато м’якше. Ретельно ви­тирайте руки після кожного контакту з водою.

Крем для рук. Догляд за руками взимку передбачає використання жи­вильного і зволожувального крему. Вибираючи крем для рук взимку, слід звернути увагу на його склад і знати особливості деяких його компонен­тів. Хороший крем містить вітаміни А, Е, В5, бджолиний віск, сік алое, нату­ральні олії — какао, авокадо, жожоба. Вони зволожують і пом’якшують, ма­ють бактерицидну, ранозагоювальну і протизапальну дії. За 35−40 хвилин до виходу на вулицю нанесіть на шкіру рук живильний крем і ретельно втріть його. Безпосередньо перед виходом нанесіть крем ще раз, він покриє шкі­ру захисною плівкою і вбереже від морозу. Вибирайте крем, який добре вбирається і не залишає неприєм­ну жирність. Після кожного миття рук обов’язково наносіть зволожувальний крем. А ось перед сном можна нане­сти живильний крем більш жирної і щільної консистенції.

Ванночки. 2−3 рази на тиждень балуйте руки теплими цілющими ваннами для рук. Вони дають при­голомшливий регенеруючий ефект, пом'якшують, зволожують і живлять шкіру.

  • Змішайте молоко і відвар ро­машки. У теплу суміш опустіть руки на кілька хвилин. Змийте прохолодною водою. Ромашка сприяє загоєнню мі­кротріщинок, чудово дезінфікує.
  • У чашку оливкової або мигдаль­ної олії додайте теплої води і тро­хи лимонного соку. Потримайте руки 10−15 хвилин, після чого промокніть серветкою. Шкіра розгладиться, стане ніжною, а нігті будуть менш ламкими.
  • Жменю насіння льону залийте 2 склянками гарячої води і варіть до ка­шоподібного стану. Потримайте руки у суміші 15 хвилин. Така ванночка до­помагає загоєнню глибоких тріщин на руках.

Омолоджувальна ванночка для рук. У склянці теплого молока роз­ведіть столову ложку меду і декілька крапель оливкової олії. Потримайте руки у молочній ванні 15 хвилин. Про­мокніть насухо серветкою і нанесіть живильний крем.

Якщо шкіра на руках червоніє, зробіть контрастні ванночки. По черзі опускайте руки в гарячу, потім у хо­лодну воду — до 10 разів. Добре, якщо це будуть ванночки із сіллю. Після закінчення процедури змастіть руки камфорною маззю.

Скраб. Скраби потрібно викорис­товувати 1−2 рази на тиждень. У ре­зультаті пілінгу ороговілий шар шкіри стоншується, а значить, поліпшується проникнення активних компонентів кре­му. Скраб нанесіть на шкіру рук і втирай­те круговими масажними рухами.

  • У жирний крем додайте трохи морської солі, масажуйте шкіру рук протягом 2−3 хвилин. Змийте скраб теплою водою.
  • Перемішайте 2 столові ложки меду і 1 столову ложку меленої кави. Цей скраб більш щадний і добре роз­гладжує шкіру. Його можна використо­вувати і для тіла, він дарує шкірі чудо­вий аромат кави.
  • Змолоти в кавомолці морську сіль і мандаринові (можна й інших ци­трусових) шкірочки. У суміш додати 2−3 краплі ефірної олії іланг-ілангу або лимона.

Маски для рук. Не рідше 2 разів на тиждень робіть маски для рук. На відміну від щоденного догляду маски надають більш глибоку лікувальну дію, допомагають жінкам зберегти руки в хорошій формі. Перед процедурою 2−3 хвилини потримайте руки в гарячій воді — дія масок посилиться. Накладаючи маску на руки, масажуйте шкіру дуже ніжно, намагаючись не розтягувати її. Починайте масаж з кінчиків пальців, потім переходьте безпосередньо на самі пальці, далі — на долоню, закінчіть масаж на тильному боці долоні.

Харчування нігтів. Через брак ві­тамінів і мінералів взимку страждає не тільки шкіра рук, а й нігті. Вони стають м’якими, ламкими, тьмяними. Кутику­ла пересихає і розтріскується. Боро­тися з цими проблемами допоможуть живильні олійки. Змішайте 3 краплі олії евкаліпта, 5 крапель олії лаван­ди і 10 мл рослинної олії. Круговими рухами втирайте цю суміш у нігтьову пластинку і кутикулу кілька разів на тиждень.

Парафінотерапія. Домашній до­гляд не завжди допомагає врятувати стан шкіри рук, що постраждали від різних негативних факторів. Дуже по­пулярною салонною процедурою ста­ли парафінові ванночки. Вони живлять шкіру рук, усувають лущення, лікують мікротріщинки, уповільнюють процес старіння і навіть запобігають дефор­мації кісток. Різниця між станом рук до і після процедури помітна неозброє­ним оком. Парафінотерапію рекомен­дується проходити один раз на три-чотири тижні.

Схожі новини