Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Через мутацію коронавірусу в Британії, ізраїльських пасажирів відвозять в спеціальні готелі

  • 21.12.2020, 12:10
  • 646

Таке рішення в Ізраїлі прийняли через примусові карантинні обмеження для осіб, які повертаються з Великобританії

Близько 80 пасажирів, які прибули в Ізраїль з Лондона в неділю, 20 грудня, були з аеропорту доставлені в готелі коронавірусу — карантинні центри готельного типу, організовані Службою тилу. Примусове скерування в такі центри передбачено рішенням кабінету з питань коронавірусу, яке прийняли за кілька годин до посадки літака в аеропорту Бен-Гуріон, пишуть «Вісті».

Мова йде про рейс авіакомпанії EasyJet. Всі пасажири, в готелі коронавірусу, — ізраїльтяни. Вони були попереджені про примусовий карантин перед посадкою на літак. Іноземним громадянам піднятися на борт лайнера не дозволили.

В Ізраїлі прийняли рішення про заборону на в'їзд до Ізраїлю іноземних громадян, які прибувають з Великобританії, Данії та ПАР. На цьому наполіг координатор боротьби з коронавірусом проф. Нахман Аш, який аргументував свою позицію небезпекою поширення нової мутації вірусу, виявленої в цих трьох країнах.

«Наше завдання — негайно закрити повітряні кордони Ізраїлю, — сказав прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу. — Необхідно припинити авіарейси в усі країни світу».

«Це дуже радикальна міра, — сказав Нетаньяху, — але якщо ми на неї не наважимося, наслідки будуть дуже важкими. Юридичних перешкод для цього не існує. Потрібно припинити більшість польотів, залишивши знаходяться за кордоном ізраїльтянам можливість повернутися додому».

Схожі новини