Передплата 2024 «Добрий господар»

Без кабінету й зарплати: журналіст Бутусов погодився стати радником міністра оборони

  • 21.12.2020, 10:50
  • 663

Журналіст Юрій Бутусов погодився працювати позаштатним радником у міністра оборони Андрія Тарана два місяці

Про це він написав у Facebook.

Таке рішення журналіст ухвалив за результатами зустрічі з Тараном. Він розповів, що йому запропонували чотири посади: начальника управління нормативно-методичного забезпечення та моніторингу нерухомості та земель Міноборони; начальника одного з управлінь департаменту військово-технічної політики; начальника директорату інформаційної політики; позаштатного радника міністра оборони.

Бутусов підкреслив, що роботу радника йому запропонували на громадських засадах для висвітлення проблем некомпетентності та корупції в міністерстві і Збройних силах. Журналіст зазначив, що у нього не буде особистого кабінету і він не отримуватиме зарплату за свою роботу.

Також він підкреслив, що його посада ні на що не впливає в Міноборони. «Причина такого дивного запрошення (на роботу) через фейсбук — мої публікації на теми Міноборони мають великий резонанс в керівництві країни. Пропонуючи мені посади, міністр визнав обʼєктивність і справедливість моєї критики і хотів би, щоб я враховував у своїй роботі позицію міністерства і тим самим допоміг би організувати правильну інформаційну політику», — додав журналіст.

При цьому Бутусов додав, що міністр не потребує жодної інформаційної політики. «Міністр сказав, що більшої публічності в роботі із засобами масової інформації не буде, і якщо я хочу отримати будь-яку інформацію сам, щоб самому від себе висвітлювати ці гострі питання, мені треба отримати статус як мінімум позаштатного радника, це забезпечить і інформацію, і можливість більш широко висвітлювати проблеми і стан справ у військах», — написав журналіст.

Схожі новини