Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Буковинець намагався відправити до Франції "циркулярну пилку Гітлера"

  • 19.12.2020, 19:40
  • 811

Київські митники виявили в поштовому відправленні до Франції німецький кулемет «MG 42»

Про це інформує Київська митниця Держмитслужби у Facebook.

Як зазначається в повідомленні, смертоносну зброю, розроблену в нацистській Німеччині і прийняту на озброєння Вермахту у 1942 році, митники виявили у міжнародному поштовому відправленні, яке мешканець Буковини намагався надіслати до Франції.

У декларації відправник зазначив, що в пакунку знаходяться запчастини. Проте замість задекларованих запчастин на сканері митники виявили зброю, яку в часи Другої світової охрестили «циркулярною пилкою Гітлера», або ще «газонокосаркою».

«Намагаючись ввести в оману митників та скануючи техніку, відправник завбачливо загорнув кулемет у фольгу, проте це йому не допомогло», — інформує пресслужба митниці.

Згідно з українським законодавством, у міжнародних поштових відправленнях забороняється пересилати вогнепальну зброю усіх видів та боєприпаси до неї. Зброю скеровано на експертизу.

Читайте також: Мрія усіх жінок: на кордоні з Польщею виявили елітну контрабанду

Французький отримувач залишився без кулемета, а українського відправника чекає покара, яку визначать після того, як митниця складе протокол про порушення митних правил.

До слова, кулемет «MG 42» відносно простої конструкції, однак мав здатність забезпечувати приголомшливий об'єм вогню на придушення (здійснював 1200—1300 пострілів за хвилину) та дозволяв вести прицільний вогонь на відстань до 2000 метрів. Заміна ствола в нього здійснювалася однією людиною за 6−10 секунд.

Схожі новини