Передплата 2024 ВЗ

Порошенко взяв участь у флешмобі подяки українським медикам

  • 19.12.2020, 11:08
  • 647

П’ятий Президент, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко долучився до флешмобу подяки українським лікарям, які перебувають на передньому краї боротьби з коронавірусом

Акцію подяки ініціював журналіст та ведучий Савік Шустер.

Петро Порошенко подякував відомій українській інфекціоністці, доктору медичних наук, професору Ользі Анатоліївні Голубовській.

«На запрошення Шустер online взяв участь у флешмобі подяки нашим лікарям, які героїчно борються з пандемією. Кілька тижнів в моєму житті моїм Верховним Головнокомандувачем була Ольга Голубовська. Неначе солдат дисципліновано виконував усі її накази. І повернувся до строю. Ольго Анатоліївно, спасибі вам від нашої родини і від тисяч пацієнтів, яких ви поставили на ноги» , — сказав Порошенко.

Ольга Голубовська від початку епідемії коронавірусу окрім лікарської практики веде велику роз’яснювальну, просвітницьку роботу, а також захищає права медичних працівників.

Вона, зокрема, жорстко розкритикувала Держбюджет на 2021 рік за недостатнє фінансування медицини та низькі зарплати лікарів і закликала депутатів не голосувати за такий кошторис.

Петро Порошенко запропонував свій план подолання наслідків пандемії. «Європейська Солідарність» насамперед вимагає повернути медичній галузі гроші, які витрачаються з «ковідного» фонду на так зване «велике будівництво», забезпечити 300% доплати медпрацівникам за роботу з коронавірусною хворобою, запровадити страхування для всіх медиків, які захворіли чи померли від COVID-19, провести широкомасштабне тестування, а також забезпечити безоплатну вакцинацію для всіх громадян України.

Фонд Порошенка спільно з компанією Рошен і волонтерами з перших днів пандемії закупили понад 130 тисяч захисних костюмів для медиків, 10 тисяч антивірусних окулярів, понад 50 тисяч високоякісних швейцарських ІФА-тестів Roche, профінансували закупівлю, ремонт і розхідники понад 50-ти апаратів ШВЛ, оплатили та відправили у регіони України понад 50 тисяч продуктових наборів для людей із вразливих категорій. Допомогу отримали близько 200 медичних закладів.

У жовтні завдяки пільговому кредиту від Міжнародного інвестиційного банку розпочалося вітчизняне виробництво високоякісних захисних костюмів для медпрацівників. Компанія Рошен та Фонд Порошенка профінансували виготовлення першої партії — 27 тисяч костюмів, які передають в лікарні. Зараз Фонд Порошенка спільно з волонтерами закуповує кисневі концентратори. Наразі доставлені 12 апаратів, які передали в регіони, укладено контакт на поставку ще 75-ти концентраторів.

Як повідомила Марина Порошенко, завдяки аудиту столичного бюджету, проведеному фракцією «Європейської Солідарності» у Київраді, 400 мільйонів гривень з бюджету Києва додатково виділять на боротьбу з коронавірусом.

Додаткове фінансування столичні лікарні отримають вже наступного тижня.

Схожі новини