Передплата 2024 «Добра кухня»

Мінінфраструктури схвалило кредит на будівництво північної об'їзної Львова

  • 18.12.2020, 19:15
  • 1 202

Міністерство інфраструктури підписало угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку про кредит на 450 млн євро, які витратять на будівництво північної об’їзної Львова та капремонт дороги М-05 Київ – Одеса

Кошти спрямують на ремонт п’яти ділянок автошляху М-05 Київ — Одеса у Черкаській, Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях, а також на будівництво північного обходу Львова, про це повідомили у пресслужбі уряду 18 грудня, передає Zaxid.net.

Керівник Служби автодоріг Львівщини Олег Береза розповів, що САД передала районним адміністраціям понад 16,5 млн. грн. для викупу земельних ділянок у власників, через чиї землі пролягатиме майбутня північна об’їзна.

«Наша роль полягала у тому, щоб розробити про"кт дороги, провести переговори з власниками ділянок і перерахувати їм гроші. Коли ОДА виплатить гроші, нам нададуть дозвіл на постійне користування земельними ділянками», — сказав Олег Береза.

Для суспільних потреб мають вилучити 52 ділянки у 43 власників. Там розташовані дев’ять житлових будинків із присадибною територією, решта — вільні від забудови земельні ділянки, переважно городи. Заступник голови ЛОДА Юрій Бучко повідомив, що для 95% земельних ділянок уже зробили експертну грошову оцінку й наразі готують довіреність, щоб наступного тижня підписати відповідні договори.

«Є власники землі, які померли і не встигли переоформити право власності або перебувають за кордоном. Але всі вони згодні на вилучення майна для суспільних потреб», — розповів Юрій Бучко.

Читайте також: Будувати об’їзну дорогу до Трускавця буде «Автомагістраль — Південь»

Земельні питання в ЛОДА сподіваються вирішити до березня 2021 року, після чого Службі автомобільних доріг дадуть дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельних ділянок під будівництво дороги зі зміною цільового призначення. Тоді Д П «Фінансування інфраструктурних проєктів» зможе оголосити тендер безпосередньо на роботи.

Нагадаємо, на будівництво північної об’їзної Львова ЄБРР надасть 80 млн. євро. Загальна вартість проєкту — 11,1 млрд. грн. Північний об’їзд Львова має бути дорогою найвищої категорії 1А, яка матиме чотири смуги руху, три мости, сім шляхопроводів та три естакади. Об’їзна пролягатиме уздовж сіл Бірки Завадів, Зашків, Гряду і до Малих Підлісок.

Схожі новини