Передплата 2024 ВЗ

5 цікавих фактів про вагітність

  • 18.12.2020, 16:00
  • 1 716

Газета "Добре здоров'я" сформувала факти про вагітність

  1. Нога жінки під час вагіт­ності може вирости на цілий розмір. Це відбувається з двох причин: по-перше, гор­мон релаксин розслаблює зв’язки і суглоби, готуючи тіло жінки до майбутніх по­логів, по-друге, багато жінок схильні до набряків під час вагітності. І набрякають на­самперед ноги.
  2. Більшість вагітних жінок помітять, що волосся стане густішим, довшим і шовко­вистішим. На жаль, після по­логів волосся повернеться до свого звичайного стану. Річ у тім, що під час вагітності во­лосся росте в іншому циклі і випадає менше, ніж зазви­чай.
  3. Діти, народжені у трав­ні, в середньому важчі за ді­тей, народжених в інші місяці. Причина, швидше за все, у великій кількості свят — Но­вий рік, Різдво, Масниця, Ве­ликдень — і щедрі хлібосольні столи, накриті до них.
  4. Майже всі діти народжу­ються з блакитними або сіро-блакитними очима. Сіро-бла­китний колір очей у більшості немовлят обумовлений тим­часовою відсутністю пігменту меланіну. Приблизно у пів­року колір, можливо, буде змінюватися: якщо меланіну мало, то колір очей зали­шиться блакитним, а якщо меланіну, навпаки, багато, то очі стають або коричневими, або зеленими. Кількість піг­менту обумовлена генетично.
  5. Кожні 3 секунди на пла­неті Земля народжується нова людина!

Руслан Сергієнко для газети «Добре здоров'я»

Схожі новини