Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Зоряні війни» по-кремлівськи

Космічне командування армії США звинувачує Москву у спробі перетворити космос на поле бою

Як повідомив телеканал Fox News представник SPACECOM, випробування російської протисупутникової ракети відбулося цього тижня.

Як стверджують у космічному коман­дуванні армії США, Росія має два типи кос­мічної зброї. Зараз Р Ф здійснила кілька випро­бувань наземної систе­ми, здатної знищувати супутники на навколо­земній орбіті.

«Росія перетворює космос на поле бою, ви­пробовуючи космічну й наземну зброю, призна­чену для стеження за супутниками та їх зни­щення», — йдеться у зая­ві очільника SPACECOM, генерала Джеймса Ді­кінсона. На його дум­ку, це суперечить «пу­блічним твердженням Москви про те, що Ро­сія намагається запо­бігти конфлікту в кос­мосі». Дікінсон вважає, що росіяни намагають­ся скористатися залеж­ністю США від «систем, розташованих у космо­сі». Генерал додав: «Ми готові запобігти росій­ській агресії та захисти­ти нашу країну й наших союзників від ворожих дій у космосі».

Генерал Дікінсон по­передив: якщо російську зброю буде застосовано проти «реального супут­ника», то «це спричинить появу великого поля сміття, яке може загро­жувати комерційним су­путникам і безповоротно забруднювати космічний простір».

Схожі новини