Передплата 2024 «Добра кухня»

На галасливих жаб подали до суду...

Французька Феміда наказала їм стулити писки

Жаби навіть не здогадуються, що їхні романтичні “охи-ахи” дратують деяких людей... Фото ілюстративне з відкритих джерел
Жаби навіть не здогадуються, що їхні романтичні “охи-ахи” дратують деяких людей... Фото ілюстративне з відкритих джерел

До одного із провінційних судів, повідомило видання New York Post, надійшла незвична позовна заява від жителя села Гриньоль Жана-Луї Мальфьона. Той скаржився, що по ночах не може заснути. А винними у своєму безсонні вважає… жаб, які розвелися у приватному ставку сусідів Анни і Мішеля Пешерасів.

Як ішлося у судовому позові, посеред літа «закохані» жаби заводять свої голосні серенади, і цим дратують позивача. За його твердженням, гучність ставкових кумась у шлюбний період сягає 63 децибел. А це, мовляв, порушує його право на життя у тиші.

Суд зі всією серйозністю підійшов до розгляду скарги — і задовольнив клопотання позивача. Сімейство Пешерасів зобов’язали протягом найближчих трьох місяців осушити ставок площею 300 квадратних метрів і виселити звідти жаб. В іншому випадку відповідачам погрожували великим штрафом.

Рішення суду «вкурвило» французьких захисників природи. Вони підписують петицію на захист ставка і його галасливих мешканок. Уже зібрали майже 100 тисяч підписів. Тож апеляційна інстанція може переглянути вердикт суду.

Раніше у Франції було багато інших дивних позовів до суду. Черстві громадяни вимагали заборонити «набридливе» мукання корів, кукурікання півнів. Власниця когута Моріса, пенсіонерка Корінн Фессо, зуміла захистити свого улюбленця, на якого «накапали» нервові туристи. Суд постановив, що кукурікало є частиною місцевого довкілля, тож відмовили позивачам у їхній вимозі пустити півня на бульйон.

Схожі новини