Передплата 2024 ВЗ

На Різдвяному ярмарку не всі продавці у масках...

Серед святкових товарів – символи 2021 року за кількасот гривень, ковбаси до пива й глінтвейн

На проспекті Свободи запрацював традиційний Різдвяний ярмарок. Цьогоріч ярмарок не такий, як завжди — він адаптований до умов коронавірусного карантину.

Перед Оперою працю­ють лише два десятки тор­гових будиночків (раніше там торгували щонайменше у 70 ятках). Щоб розвести пото­ки покупців і дотриматися ка­рантинних вимог, продаж свят­кових товарів на ярмарку буде у центрі ще у кількох місцях, зо­крема на вул. Леся Курбаса, у провулку Крива Липа, на вул. Га­лицькій і Братів Рогатинців.

Журналістка «ВЗ» вирушила на Різдвяний ярмарок, що пра­цює поблизу Оперного театру. Перше враження — не людно, немає столиків для перекусів… Продавці закликають нечислен­них туристів придбати щось на згадку про місто Лева, щедро дають дегустувати сири, ков­баси, горішки і навіть медову­ху. Пригадую раніше дегуста­ційні сети були не у всіх, а якщо і були, то дуже мінімальні.

Карантинних вимог на ярмар­ку дотримуються, але не всі… На кожному торговому столику є дезінфектори, рукавиці. Про­давці працюють у масках, дехто у рукавичках. Але в одній з суве­нірних яток продавчиня не мала маски. До неї підійшла жіночка середнього віку, щоб щось при­дбати, і теж без маски… На моє зауваження обидві відреагували так, ніби прошу у них сто дола­рів. «Пані, я не дихаю на покуп­ців, зараз одягну маску», — від­повіла продавчиня. У розмову втрутилася жінка-покупець: «Думаєте, маска вам допомо­же? То все міфи…».

Кава на Різдвяному ярмарку коштує 22−25 гривень. До кави — шоколадки з передбаченнями (100 грн), бельгійські вафлі — 80 гривень.

Цьогоріч ціна на глінтвейн не змінилася — 30 гривень. 35−40 гривень просять за склянку ме­довухи. Продавці дають дегус­тувати п’янкий товар. Для тих, хто хоче перекусити, — смаже­ні ковбаски з овочевим гарні­ром (за все понад сто гривень), гарячі канапки — 30−50, «елітні» ковбаси до пива — 60 грн за сто грамів.

Вартість прикрас на ялин­ку — 130−200 грн. Не бракує і символів 2021 року — іграшко­вих биків. Керамічне горнятко із зображенням бика — 200 грн, м’яка іграшка-бик — 150, «торба щастя» із зображенням цієї тва­рини — 150.

Символи 2021 року – сувенірні бики. Фото автора
Символи 2021 року – сувенірні бики. Фото автора

Схожі новини