Передплата 2024 «Добра кухня»

Євросоюз закинув дві соцмережі до "піратського списку"

  • 16.12.2020, 18:15
  • 634

Єврокомісія внесла соціальні мережі Telegram та "Вконтакте" до переліку продуктів та послуг, що порушують права інтелектуальної власності

Про це йдеться в інформаційному бюлетені Єврокомісії, повідомляє liga.net.

Причиною внесення соціальних мереж до переліку платформ, що сприяють розповсюдженню піратського контенту та порушують права інтелектуальної власності, стала кількість скарг від правовласників.

Стосовно Telegram у звіті йдеться про можливість розповсюджувати та завантажувати книги, фільми, музичний контент тощо без належного права на доступ. Telegram натомість повідомив, що протидіє піратському контенту та видаляє його протягом 24 годин.

У звіті також зазначається, що, за даними окремих стейклголдерів, боротьба Telegram з піратством дійсно покращилась, проте месенджер не завжди реагує на скарги правовласників.

Читайте також: Українських користувачів «ВКонтакте» візьмуть на облік поліції: РНБО

У «Вконтакте» також не погодилися з позицією Єврокомісії та стверджували, що ведуть боротьбу з несанкціонованим контентом.

Зазначений документ Єврокомісії є інформаційним бюлетенем, що не має юридичних наслідків для платформ.

Він має рекомендаційних характер та спрямований на спонукання дій з боку власників, операторів та місцевої влади щодо обмеження доступу до піратського контенту.

Схожі новини