Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Березневої індексації пенсій не буде?

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що заплановану на березень 2021 року індексацію пенсій можуть відкласти

Про це повідомила пресслужба Мінфіну. За словами очільника міністерства, кінцеве рішення ухвалять після розрахунків бюджету Пенсійного фонду, повідомляє ТСН.

Марченко запевнив, що у проєкті Держбюджету на наступний рік кошти на індексацію пенсій передбачені у повному обсязі, але щодо термінів індексації ще тривають дискусії — чи буде це від березня, чи пізніше.

Раніше індексувати пенсії планували саме у березні-2021. За інформацією Пенсійного фонду, про це йшлося у постанові Кабміну № 849 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат для окремої категорії осіб у 2021 році та в подальшому». Згідно із постановою, з 1 березня 2021 року було передбачено підвищення пенсій на 500 гривень для осіб, яким виповнилося 80 років і більше, і у яких розмір пенсії з урахуванням усіх інших надбавок «не дотягує» до розміру середньої зарплати. А також планувалася індексація для низки інших категорій пенсіонерів.

Як пояснила «ВЗ» заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Руслана Іванкова, індексація пенсій проводиться раз на рік. Цього року індексацію вже проводили — у травні. Наступна індексація має бути 2021 року, але коли саме — залежатиме від рішення уряду. Останній перерахунок пенсій на Львівщині проводився з 1 грудня й був пов'язаний зі зміною прожиткового мінімуму. А саме, на 57 гривень підвищився прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, — із 1712 грн до 1769 грн. Відповідно були автоматично перераховані пенсії для низки категорій пенсіонерів.

Схожі новини