Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Німеччина запровадила локдаун через рекордну кількість смертей за добу

  • 16.12.2020, 15:55
  • 645

У Німеччині зафіксували майже тисячу смертей за добу та новий антирекорд інфікувань COVID-19. Саме тому відсьогодні в країні ввели локдаун

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з посиланням на дані Інституту Роберта Коха.

У вівторок у Німеччині було підтверджено антирекорд смертності від COVID-19 — 952 людини. Кількість нових випадків інфікування — 27 728.

На всій території ФРН 16 грудня почав діяти жорсткий карантин, який триватиме щонайменше до 10 січня. Зачинили свої двері всі заклади торгівлі, окрім супермаркетів, продуктових магазинів і аптек.

Читайте також: Експерти закликали швейцарський уряд негайно ввести локдаун

Зазначимо, останніми днями люди шикувалися в черги до великих торговельних центрів, аби придбати подарунки на Різдво та Новий рік. Самі ці свята вони проведуть в тісному родинному колі. Новий рік дозволено зустрічати компанією з двох домогосподарств, Різдво — в колі максимально шести близьких людей (без урахування дітей до 14 років).

Найважчим «випробуванням» для батьків є передчасний початок канікул у школах і дитячих садках. Закладам гастрономії дозволено лише працювати навинос. У деяких землях запроваджена ще й комендантська година.

Загалом із січня у ФРН інфікувалися 1 379 238 людей, померли 23 427 людей.

Схожі новини