Передплата 2024 ВЗ

Як "ковідний", але не зовсім: Разумков анонсував створення нового фонду

  • 16.12.2020, 12:15
  • 583

В Україні для боротьби з коронавірусом і подолання його наслідків буде створено спеціальний фонд. Гроші із нього виділятимуться на вакцинацію від хвороби та фінансову підтримку медиків

Про це 16 грудня розповів спікер Верховної Ради Дмитро Разумков в ефірі «Сніданку з 1+1».

«Торік був окремий фонд, який фінансувався для боротьби чи подолання наслідків коронавірусу. Наступного року кожне міністерство, яке безпосередньо долучене до боротьби з коронавірусом, матиме спеціальні програми для забезпечення існування держави всім необхідним», — розповів Разумков.

Зі слів голови Ради, із цього фонду гроші не будуть йти на різні напрямки, як було з «ковідним». Але в новому фонді грошей буде менше, ніж в «ковідному».

Читайте також: Кошти у коронавірусний фонд виділялись, щоб було легше почати будівництво доріг, — «слуга» Камельчук

«Була велика дискусія: спочатку ми не планували створювати окремий фонд. Але вчора після нарад і консультацій з представниками депутатських фракцій, урядовцями дійшли до висновку, що додатково буде створений спеціальний фонд.

Фонд не буде «ковідний», як було раніше, коли гроші йшли на різні напрямки. З нового спецфонду фінансуватимуться конкретні питання. Кошти будуть направлятися на вакцинацію, боротьбу з коронавірусом, фінансову підтримку медиків", — підсумував Разумков.

Зазначимо, що Кабінет міністрів України 14 грудня на позачерговому засіданні спрямував 6 мільярдів гривень до Фонду боротьби з коронавірусом.

Схожі новини