Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Шахраї почали масово виманювати гроші у ФОПів: як не стати жертвою схеми

  • 16.12.2020, 10:35
  • 713

До департаменту кіберполіції надійшло понад 100 звернень про шахрайство щодо отримання державної допомоги ФОПам під час карантину

Про це заявив старший інспектор поліцейського відділу протидії злочинам у банківській сфері Ярослав Коломієць, повідомляє Громадське радіо.

«Заяви щодо шахрайства вже почали з`являтися з грудня. До департаменту надійшло більше 100 таких звернень. Схеми заволодіння коштами відрізняються одна від одної. Вони відправляють посилання, де потрібно заповнити заявку, або просто телефонують і просять надати реквізити банківської карти із СVV-кодом для зарахування коштів», — сказав Коломієць.

За його словами, існують випадки, коли шахраї вимагають перерахувати кошти за нібито послуги юриста чи за консультації про оформлення заяви на отримання електронного підпису.

Він нагадав, що допомога під час карантину не нараховується через заявку по мобільному телефону. Це треба робити особисто і через додаток «Дія».

Читайте також: ФОПи можуть отримати виплати на дітей: що потрібно зробити

Нагадаємо, 10 грудня набув чинності закон, який передбачає, що фізичні особи-підприємці в Україні зможуть отримати по 8 тисяч гривень виплат. Закон забезпечує у 2020−2021 роках за рахунок держбюджету виплати одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам, які втратили частину зарплати або доходу через введення карантину.

Зазначимо, з 14 грудня ФОП та наймані працівники можуть подавати заявки на отримання «карантинної» допомоги.

Схожі новини