Передплата 2024 «Добра кухня»

ПЦУ святкує другу річницю Об’єднавчого Собору

  • 15.12.2020, 14:36
  • 630

Вселенський Патріарх та Предстоятель ПЦУ подякували п'ятому Президенту за зусилля задля отримання Томосу

15 грудня, у річницю Об"єднавчого Собору, на якому було проголошено створення об'єднаної Православної Церкви України, відбулася розмова Петра Порошенка з Вселенським Патріархом Варфоломієм.

Вселенський Патріарх подякував п"ятому Президенту України за його особисту діяльність задля отримання Томосу, передав благословення і слова підтримки Українському народу.

Петро Порошенко подякував Вселенському Патріарху за надання Українській Церкві Патріаршого і Синодального Томосу про автокефалію (незалежність) і всі зусилля щодо її підтримки, зокрема визнання іншими автокефальними Церквами-Сестрами.

У промові після Подячного молебню у Софійському Соборі Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній також висловив подяку п’ятому Президенту.

«Сьогодні я хочу висловити щиру подяку вам, Петре Олексійовичу. Тому що ви тоді справді доклали надзвичайних зусиль для того, щоб ця подія відбулася. І зараз ви не тільки вболіваєте, але і допомагаєте, і сприяєте для того, щоб українська церква далі розвивалася. Якщо ми будемо в єдності і надалі робити все від нас залежне, то побачимо, що Господь і надалі буде нас сподобляти все більше благословенних успіхів. Тому сьогодні бажаємо вам міцного здоров’я, сили і натхнення й надалі робити багато добрих і корисних справ для нашої української держави та нашої визнаної помісної Української Православної Церкви», — сказав Предстоятель ПЦУ.

Схожі новини