Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У США почали вакцинувати від коронавірусу

  • 14.12.2020, 17:50
  • 597

Однією з перших вакцину отримала медсестра з Нью-Йорка

Президент США Дональд Трамп оголосив, що в США зробили перше щеплення від коронавірусу і привітав з цим світ.

«Перше щеплення вакцини. Вітаю, США! Вітаю СВІТ!» — написав він у Twitter.

З 14 грудня в США почалася масова вакцинація від коронавірусу. Лікарі використовують вакцину виробництва компаній Pfizer і BioNTech. Як пише USA Today, однією з перших вакцину отримала медсестра з Нью-Йорка.

«Я відчуваю надію і полегшення… Сподіваюся, це знаменує початок кінця дуже травматичного періоду для нашої країни. Хочу запевнити суспільство в тому, що вакцина безпечна. У нас пандемія, тому всі ми маємо зробити свій внесок, щоб покласти їй край і не здаватися занадто рано. В кінці тунелю є світло, але ми маємо далі носити маску і дотримуватися соціальної дистанції… Я закликаю всіх вакцинуватися», — сказала вона після щеплення, передає CNN.

Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США видало дозвіл на використання вакцини від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech.

До березня 2021 року у США від коронавірусу збираються вакцинувати 100 мільйонів людей. Центри з контролю і профілактиці захворювань рекомендували передусім зробити щеплення співробітникам медустанов, жителів будинків для людей похилого віку та інших соціальних установ.

Схожі новини