Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ознаки зниження імунітету

Часом організм дає зрозуміти, що здоров’я атакують зовнішні загрози. У такому випадку слід звернути ува­гу на свій стан і прислухатися до сигналів організму, які свідчать про зниження імунітету у період поширен­ня ГРВІ, грипу та коронавірусу

Тяга до солодкого. Ба­жання перекусити чимось солоденьким може бути че­рез безліч причин: наслідки неправильного харчування, виснажливих дієт, знижен­ня рівня глюкози… Важливо пам’ятати, що зайве вживан­ня цукру серйозно підриває імунний захист — 100 грамів цукру на день «відключають» імунітет приблизно на 5 годин.

Недосипляння. Сон дуже важливий для стабілізації і перезапуску всіх процесів в організмі. У цей час імунний захист розпізнає нові бак­терії та віруси і починає їх повну нейтралізацію. Тому, коли ми хворіємо, нам так хочеться спати, а після сну стає краще. Однак, якщо ви погано спите останнім часом або прокидаєтеся посеред ночі, механізм починає дава­ти збій.

Нежить і сухість у носі. Не секрет, що віруси і бактерії проникають в організм через слизову оболонку носа, яка є захисним бар’єром. Як тільки вона стає вологою або пере­сихає, мікробам легшає про­бити шлях всередину. Саме тому ми частіше хворіємо.

Врятувати ситуацію мож­на за допомогою зволожувача повітря. Але якщо симптом продовжує турбувати, краще звернутися до лікаря.

Зневоднення. Чим менше чистої води ви п’єте, тим гір­шим робите своє здоров’я. Рясне питво очищає організм і запускає життєво важливі процеси. Більше того, кіль­кість випитої води впливає на стан шкіри. Лікарі рекомен­дують випивати до двох літрів упродовж дня.

Перевірити рівень води можна, оцінивши колір сечі. Якщо вона світло-солом'яного кольору, то все гаразд, а якщо більш наси­ченого, темного відтінку, іму­нітет може бути ослаблений. Отож краще проконсультува­тися з лікарем.

Схожі новини