Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Верховна Рада завтра розгляне закони про відновлення повноважень НАЗК

  • 14.12.2020, 11:50
  • 571

Раніше Комітет рекомендував Раді підтримати законопроєкт, який повертає повноваження НАЗК

Верховна Рада у вівторок, 15 грудня, розгляне законопроєкти про відновлення повноважень Національного агентства з питань запобігання корупції. Робота відомства була заблокована рішенням Конституційного суду України. Про це у ході засідання погоджувальної ради парламенту заявив спікер парламенту Дмитро Разумков, передає Главком.

«Ці законопроєкти будуть розглядатися завтра. Це законопроєкти, пов’язані з діяльністю НАЗК із врахуванням тих позицій, які були зазначені у рішенні КСУ 27 жовтня. Наскільки я розумію, достатньо компромісну позицію займають усі фракції й групи. Я сподіваюсь, що ми також ефективно зможемо розглянути це питання завтра перед бюджетом», — заявив глава парламенту.

10 грудня Антикорупційний комітет Верховної Ради підтримав і рекомендував парламенту прийняти законопроєкт, який повертає повноваження НАЗК, скасовані рішенням Конституційного суду.

Проєкт закону передбачає відкритий цілодобовий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Крім того, парламентарі підтримали законопроєкт № 4471 про особливості складання протоколу щодо суддів.

Профільний комітет рекомендував Раді ухвалити обидва законопроєкти за основу і в цілому.

Схожі новини